Alopecia Areata

. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toesteming van de uiitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.

De oplossing bij Alopecia Areata

Onze behandeling geeft geen bijwerkingen en lijkt in vele gevallen tot het teruggroeien van het haar. Echter kunnen we dit niet 100%garanderen. 

Soms heeft een behandeling niet het verwachte resultaat. Dan is er nog altijd een oplossing. De beste oplossing is dan een camouflagemiddel. Het is trouwens heel makkelijk en helemaal niet duur.

– Bij kleine plekjes kunnen hairfibers zoals SUPER MILLION HAIR een mooie en makkelijke oplossing bieden.

– Bij meer dan 2 grotere plekjes over gans de hoofdhuid adviseren wij een haarwerk of pruik

De oorzaak bij haaruitval door Alopecia Areata en Alopecia Totalis (pleksgewijze of totale haaruitval).
Heeft vaak te maken met een stress-situatie, een traumatische gebeurtenis zoals een sterfgeval of een echtscheiding kan de aanleiding zijn voor deze aandoening.

Vaak zijn het kleine ronde kale plekjes (stressplekjes) op het hoofd. Kan zich uitbreiden over het ganse lichaam (zeldzaam).

Hier bestaat nog steeds geen 100% bewezen oplossing voor.

Vaak worden er corticoiden toegepast. Echter de bijwerkingen kunnen zeer belastend zijn voor het lichaam en zijn dus maar kort inzetbaar . Ditranol creme kan ook helpen. Wanneer men echter de behandeling stopt ontstaat het probleem vaak terug.

Momenteel is er via lichttherapie wel wat resultaat zichtbaar.
Wanneer men de therapie stopt begint het vaak wel terug.

Mijn advies is om eerst naar een dermatoloog te gaan en niet af te wachten. Na 2 maanden geen resultaat dan kunnen wij nog altijd verder helpen.  

Wanneer de plek meer dan een jaar aanwezig is blijft de kans zeer klein dat het nog goed komt.

Een onderzoek is eerst noodzakelijk om te weten hoe te behandelen.

Bel ons voor een afspraak: 014 21 81 00