De Haarspecialist
Sint Maartenstraat 5
2250 Olen
Tel.: 014/21.81.00
M.: info@dehaarspecialist.be
BTW: BE 0417.656.561
©.. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toesteming van de uiitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.
Deze vorm van haaruitval herken je aan een wegtrekkende haarlijn aan de inhammen of een dunner wordende kruin Dit treft voornamelijk mannen. Bij erfelijke haaruitval zijn er twee factoren aanwezig. De eerste factor is dat het mannelijk hormoon aanwezig moet zijn in het lichaam. Mannen hebben namelijk veel meer mannelijk hormoon dan vrouwen. Dit mannelijk hormoon(testosteron) bindt zich aan het enzym 5 alpha reductase en hierdoor ontstaat dihydrotestosteron(DHT). Dihydrotestosteron is ongeveer 8 x krachtiger (agressiever) dan testosteron.
De tweede factor die aanwezig moet zijn is de genetische code in de haarstamcellen en haarcellen. Door deze code bezit de haarcel een overgevoeligheid voor dit DHT. Door deze overgevoeligheid gaan de haarcellen dood en wordt je kaal.
Wanneer dit aan de gang is wordt je haar langzaam fijner en fijner tot er geen haar meer is. U kan het verloren haar niet meer terug krijgen. Enkel wanneer er nog voldoende haarcellen aanwezig zijn kunnen de haren terug gezonder en sterker worden. Op tijd beginnen is dus de boodschap.
Symptomen en invloeden die later voor erfelijke haaruitval kunnen zorgen:
– Haaruitval aanwezig in de familie
– Zeer veel en dik haar hebben voor je 18 jaar.(man)
– Schilfervorming aan de neusvleugels en de haargrens vanaf de puberteit.
– Veel haren verliezen maar (nog) niet dunner worden van haardos.
– Schildklierproblemen: een te traag werkende schildklier.
– Roken
– Stress
Op medisch vlak is er nog geen enkel product tegen haaruitval ontwikkeld. Dat komt vooral omdat de farmaceutische industrie haar pijlen richt op levensbedreigende aandoeningen zoals bv kanker en hart-en vaatziekten. Er zijn wel twee medicijnen die een bepaalde werking blijken te hebben. Dit zijn minoxidil en finasteride. Minoxidil was een medicijn tegen hoge bloeddruk maar bleek meer haargroei te geven. Finasteride is een medicijn tegen prostaatproblemen en bleek ook als bijwerking meer haargroei te geven. Echter nu blijken deze middelen die nu al meer dan 10 jaar op de markt zijn toch geen wondermiddelen te zijn en er dus zeker goed moet over nagedacht worden deze te gebruiken. Reden te meer omdat ze bijwerkingen kunnen geven die bij langdurig gebruik de gezondheid in gevaar kunnen brengen.
Wij zijn van mening dat haar hebben en houden belangrijk is, vooral voor vrouwen en jonge mannen kan dit psychisch zwaar wegen. Maar om daarvoor je gezondheid in de weegschaal te leggen vinden wij verkeerd. Zeker omdat wij weten dat je deze vorm van haaruitval kan aanpakken met andere methodes. Wij adviseren 3 methodes die vrij zijn van nadelige bijwerkingen en het haar zelfs nog gezonder maken.
Het is aangewezen eerst een afspraak te maken voor een microscopisch haaronderzoek om de juiste oorzaak en welke methode voor u van toepassing is.
Sint Maartenstraat 5
2250 Olen
Tel.: 014/21.81.00
M.: info@dehaarspecialist.be
BTW: BE 0417.656.561
Sint Maartenstraat 5
2250 Olen
Tel.: 014/21.81.00
M.: info@dehaarspecialist.be
BTW: BE 0417.656.561