FAQ

Veel gestelde vragen
Screening van je haar, hoofdhuid en haarwortels.

Bij haaruitval, dunner wordend haar en hoofdhuidproblemen.

Bij haaruitval in de familie. Namelijk bij een hoge genetisch gevoeligheid voor haaruitval in uw familie kan u uw haar al vanaf de puberteit (+/-14 jaar) laten nakijken. Dan stijgt namelijk de mannelijke hormoonproductie in het lichaam.  Zo ontdekken we op tijd of uw haar gevoelig is voor haaruitval en kunnen we beter kaalheid voorkomen.


Gemiddeld duurt het haaronderzoek 1 uur. Er wordt tijd genomen om je haarprobleem met de microscoop te onderzoeken en alles grondig aan u uit te leggen. Haaruitval kan vele oorzaken hebben en een grondige diagnose vraagt even tijd. U kan het haaronderzoek mee volgen op een scherm zodat wij het probleem kunnen laten zien. Ook nemen wij de tijd om alle mogelijke oplossingen te overlopen hoe u uw haarprobleem best kan aanpakken. 

Normaal doet het geen pijn. U kan het vergelijken met bloed prikken.

Er wordt eerst tijd gemaakt om uw verhaal te doen en er wordt een vragenlijst ingevuld. (anamnese) Dan start het haaronderzoek en wordt er nagekeken of uw hoofdhuid in evenwicht is.
Of u een vette, normale of droge hoofdhuid hebt. Of uw hoofdhuid een goede doorbloeding heeft, schilfervrij en soepel is.
De kwaliteit van uw haar.
Hoeveelheid nieuwe en afgebroken haren.
Of u te veel haaruitval hebt.

Dan wordt er pijnloos een staal genomen. Soms op verschillende plaatsen en deze worden met de microscoop onderzocht.
u kan alles mee volgen via het beeldscherm.
Wat de oorzaak is van uw haarverlies of dat er invloeden bezig zijn die haarverlies kunnen veroorzaken.
Het percentage telogene haren (in de uitvalfase)
De gevoeligheid van uw haar voor DHT (androgenetische haaruitval)
Of uw huidporieen verstopt zijn.
Of er te veel schadelijke afvalstoffen aanwezig zijn.
Of er spanningen zijn. (kan haarpijn veroorzaken)

Wij kunnen bijna alle negatieve invloeden die je haar beschadigen in balans brengen en dit zonder negatieve bijwerkingen.

Haaruitval

Nee, haaruitval komt niet door invloeden van buitenaf. Enkel door tractie kan je haar uitvallen zoals soms bij haarextentions of het trekken aan je haar.

Dat kan vrij snel gaan maar kan ook enkele weken duren. Bij erge haaruitval kan het soms nog 4 maanden duren voor het beter wordt. Daarom doen we pas na 4 maanden een opvolging bij haaruitval. Dan moet uw haaruitval minder zijn en uw haar terug voller staan. 

Sommige mensen merken pas aan de hand van de voor en na beelden dat hun haarprobleem veel beter is geworden. Het is dus belangrijk om op controle te komen.

Dat kan soms maar de kans is wel zeer klein. Waar er te lang geen haar meer groeit zijn er geen haarzakjes meer. Dus niet te lang wachten en op tijd beginnen met de juiste behandeling is de boodschap.

In principe niet maar om zeker te zijn kan u al een preventief haaronderzoek laten doen. Soms zijn er al negatieve invloeden bezig die later kunnen leiden tot haaruitval of dunner haar. Voorkomen is immers beter dan genezen.