Frontale Fibroserende Alopecia (FFA)

. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.

De oplossing bij Frontale Fibroserende Alopecia (FFA)

Onze behandeling geeft geen bijwerkingen en lijkt in vele gevallen tot het stabiliseren van het haar. Echter kunnen we dit niet 100%garanderen. 

Soms heeft een behandeling niet het verwachte resultaat. Dan is er nog altijd een oplossing. De beste oplossing is dan een camouflagemiddel.

De oorzaak bij haaruitval door Frontale Fibroserende Alopecia (FFA)

Deze vorm van haarverlies komt de laatste jaren meer en meer voor. Vooral bij vrouwen na de menopauze doet vermoeden dat dit een hormonale oorzaak heeft.

Toch is het geen hormonale haaruitval of alopecia androgenetica maar een auto immuunziekte waardoor het eigen immuunsysteem de haarwortels aantast met ontstekingen en haarverlies tot gevolg. Het is vooral de voorste haargrens die aangetast geraakt waardoor de haargrens verder naar achter opschuift. Het is helaas onomkeerbaar.

Dat betekent dat het haar dat verloren is niet meer kan terug groeien. Op tijd behandelen is dus aangewezen. Momenteel zijn er geen doeltreffende medicijnen beschikbaar buiten preparaten op basis van corticoïden. Deze hebben niet bij iedereen een stabiliserend effect en zijn op lange termijn ongezond.

LowLevelLaserTherapie (LLLT) lijkt momenteel het best te werken om verder haarverlies te voorkomen en ontstekingen te verminderen. Er zijn trouwens geen nadelige bijwerkingen. Deze therapie kan bij ons in het haarinstituut toegepast worden via de Vita HairLight of thuis met HairMax Lasertherapie.

Een onderzoek is eerst noodzakelijk om te weten wat de oorzaak is.