Haaruitval door chemotherapie of radiotherapie

©.. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toesteming van de uiitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.

De oorzaak bij haaruitval door chemo-therapie

Haaruitval is een neveneffect van chemotherapie.
U moet wel weten dat niet elke chemotherapie tot haarverlies leidt. Sommige
therapieën richten zich namelijk op andere eigenschappen van de kankercellen.

Men mag ook niet vergeten dat het hoofdhaar en het lichaamshaar na het stopzetten van de chemotherapie weer gaan groeien na de evacuatie van alle moleculen.
Aanvankelijk kan het haar er anders uitzien, maar daarna wordt het weer net als
voordien.

Haaruitval doet zich niet noodzakelijk bij elke chemotherapie voor. Het dragen van een koelhelm tijdens elke chemotherapiesessie kan de haaruitval verminderen. De resultaten verschillen wel van persoon tot persoon en naargelang het type van chemotherapie. Praat erover met uw arts voor het begin van de behandeling als u er een beroep op wilt doen. Als u een pruik wilt dragen, kies er dan één voor de haaruitval. Zo kunt u een zo gelijkend mogelijk model kiezen. Als u lang haar hebt, kunt u het geleidelijk aan korter laten knippen om alvast aan het idee van een kort kapsel te wennen.


Om het herstel na een chemo te bevorderen kunnen er speciale hoofdhuidbehandelingen uitgevoerd worden en zijn er voor thuis speciale en zachte producten beschikbaar.

Wens je sneller terug lang haar dan hebben wij een product dat het haar 40% sneller laat groeien.

Een haarprothese of bandana kan eventueel een mooie oplossing bieden.