Haaruitval na zwangerschap

©.. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toesteming van de uiitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.

De oorzaak bij haaruitval na zwangerschap:

Vaak onstaat er haaruitval na een bevalling, Meestal erger bij het eerste kind want dan speelt de stress van wat er gaat gebeuren mee.

Door hormonale veranderingen (meer progestoron) in het lichaam worden de haren gedurende de zwangerschap langer in de groeifase gehouden. Het haar vergeet als het ware uit te vallen.

Dat betekent dat je vanaf de 4de maand bijna geen haar meer verliest tot het einde van de zwangerschap.

Daarom dat je haar zeer mooi valt tijdens de zwangerschap.

Echter, na de bevalling herstelt de hormoonhuishouding zich langzaam en kunnen de haren die normaal vernieuwd hadden moeten worden uitvallen.

Het kan zelfs zijn dat je haar van structuur verandert of van kleur na de zwangerschap. Dat komt dan omdat de hormoonhuishouding niet volledig herstelt wordt naar het oorspronkelijke peil.

Normaal herstelt de haargroei vanzelf na een aantal maanden maar soms is de klap te groot geweest met blijvend haarverlies tot gevolg.

De oplossing tegen haaruitval na zwangerschap is om preventief vanaf de 8ste maand van de zwangerschap te starten met een speciale ampullenkuur.

De haaruitval zal dan minder erg zijn en sneller voorbij.