Hormonale haaruitval

©.. Aan de inhoud van deze. website is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Gehele of gedeeltelijke overneming uit deze uitgave is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toesteming van de uiitgever. Deze pagina’s zijn uitsluitend bedoeld om mensen zich bewust te maken hoe haaruitval ontstaat en wat er tot op heden aan te doen is.

Alopecia Androgenetica bij de vrouw (hormonale haaruitval).

Ook vrouwen worden meer en meer geconfronteerd met de mannelijke vorm van haaruitval. Dit noemt men dan hormonale haaruitval omdat er dan een hormonaal (menopauze, de pil) onevenwicht is in het lichaam. Hier kunnen verschillende oorzaken voor verantwoordelijk zijn. Een bloedonderzoek is hiervoor soms nodig om daar achter te komen. Voor een vrouw is dit uiteraard een groot probleem en wordt niet zo sociaal aanvaard als bij de man. Bij de vrouw is mooi haar hebben een belangrijk onderdeel van haar vrouw zijn.

Bij de vrouw is deze vorm van haarverlies wel meer verspreid over gans de hoofdhuidhet hoofd met het bovenhoofd als de meest aangetaste plaats. We noemen dit ook diffuse haaruitval. Het ene haar heeft de gevoeligheid wel, het andere ernaast niet. Vrouwen zullen dus nooit volledig kaal worden door erfelijke haaruitval maar de hoofdhuid wordt wel zichtbaar als dit niet op tijd wordt behandeld.

Symptomen en invloeden die voor hormonale haaruitval kunnen zorgen:

–   Haaruitval en kaalheid aanwezig in de familie

–   Menopauze

–   Vette hoofdhuid

–   Bepaalde anti conceptie zoals de mirenaspiraal of microgynon 

–   Schilfervorming aan de neusvleugels en de haargrens (menopauze).

–   Dunner worden van haardos. (dunnere paardenstaart)

–   Schildklierproblemen: een te traag werkende schildklier.

–  Stress

De behandeling bij hormonale haaruitval:

Op medisch vlak is er nog geen enkel product tegen haaruitval ontwikkeld. Dat komt vooral omdat de farmaceutische industrie haar pijlen richt op levensbedreigende aandoeningen zoals bv kanker en hart-en vaatziekten. Er zijn wel verschillende medicijnen die een bepaalde werking blijken te hebben. Dit zijn minoxidil, finasteride en medicijnen die een anti-androgene werking hebben. Minoxidil was een medicijn tegen hoge bloeddruk maar bleek meer haargroei te geven. Finasteride is een medicijn tegen prostaatproblemen bij de man en blijkt ook bij vrouwen meer haargroei te geven. Echter nu blijken deze middelen die nu al meer dan 10 jaar op de markt zijn toch geen wondermiddelen te zijn en er dus zeker goed moet over nagedacht worden deze te gebruiken. Reden te meer omdat ze bijwerkingen kunnen geven die bij langdurig gebruik de gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Wij zijn van mening dat haar hebben en houden belangrijk is, vooral voor vrouwen en jonge mannen kan dit psychisch zwaar wegen. Maar om daarvoor je gezondheid in de weegschaal te leggen vinden wij verkeerd. Zeker omdat wij weten dat je deze vorm van haaruitval kan aanpakken met andere methodes. Methodes die vrij zijn van nadelige bijwerkingen en het haar zelfs nog gezonder maken.

De twee ons bekende en bewezen methodes zonder bijwerkingen bij erfelijke haaruitval:

Methode 1(best werkend)

– Speciale hoofdhuidproducten (wordt bepaald tijdens de diagnose)

Methode 2  (klinisch bewezen)

– De HairMax Laser Technologie  Leer meer

De HairMax Laser Technologie alleen of alleen de producten kunnen voldoende zijn om  je haaruitval aan te pakken. Wanneer je beiden combineert krijg je wel het beste effect doordat ze beiden elkaar aanvullen en op een andere manier de haaruitval aanpakken.

Het is aangewezen eerst een afspraak te maken voor een microscopisch haaronderzoek om de juiste oorzaak en het optimale verzorgingsadvies te kennen.